ExDIN på vårmötet

Publicerat den apr 24, 2018

ExDIN kommer att ställa ut på vårmötet med en egen monter där besökarna har möjlighet att lära sig mer om hur ett nationellt nätverk fungerar, vad planerna är och vad fördelarna med att gå med i nätverket är. Representanter i montern är Kristina Landqvist och Magnus Hök som arbetar med att koordinera nätverket på uppdrag av Landstinget Blekinge.

Gordan Maras, patolog, och Therese Magnusson, superuser, kommer att presentera Region Gävleborgs upplevelse av att delta i nätverket. Presentationen hålls fredagen den 25:e maj kl 11:00.

“Vårmötet är en fantastisk möjlighet att ha en fördjupad dialog med de olika labben om vad nätverket innebär och dess framtida utveckling. Det blir speciellt intressant i år då det händer så mycket i ExDIN med bland annat diskussionen med Inera om att de ska ta ansvar för förvaltning av en nationell teknisk plattform. Vi hoppas givetvis att fler labb är redo att gå med i takt med att de genomför sin digitalisering lokalt.” 

Kristina Landqvist, Nätverkskoordinator, EXDIN-nätverket

Om ExDIN-nätverket

ExDIN är ett diagnostiskt granskningsnätverk inom patologi som gör det möjligt för patologiverksamheter att utifrån lokala behov enkelt kunna samarbeta kring befintliga resurser och kompetenser på ett effektivt och säkert sätt med hög kvalitet. ExDIN-nätverket är öppet för alla landsting som vill delta.

Kontakta info@exdin.com om du vill ha mer information eller läs mer på nätverkets hemsida www.exdin.com.